Geplaatst op Geef een reactie

Het verhaal achter het logo van J.K. Rowlings Wizarding World

WizardingWorldLogo-HP

Maandag 12 maart was de dag dat de Pottermore website een nieuwe look kreeg en er ook een nieuw logo bij kwam van Wizarding World.
Uiterste toevallig natuurlijk dat onze website ook zo heet, maar dit logo van J.K. Rowling is natuurlijk niet zomaar een logo!

WizardingWorldLogo-HP
© JKR/Pottermore Ltd.™ Warner Bros.

Het logo is bedacht om alle komende magische gebeurtenissen, films, games en apps op te sommen tot een magische wereld, de “Wizarding World”.

Als je goed kijkt zie je dat het logo een open boek voorstelt, wat natuurlijk de oorsprong van de hele Wizarding World goed laat zien; de literatuur.
Verder zie je enkele subtiele hints in de tekst “Wizarding World” zoals de bliksem schicht in de letter “W” en enkele beestachtige krullen in sommige letters.

Je ziet de verschillende toverstokken als aparte bladzijde’s.
Deze zijn in volgorde van tijd geplaatst, beginnend bij de Harry Potter personages en vervolgens de Fantastic Beasts hoofdpersonages.

In volgorde van links naar rechts zie je de toverstokken van: Voldemort, Ron Weasley, Hermione Granger, Harry Potter, Albus Dumbledore (Elder Wand), Newt Scamander, Tina Goldstein, Queenie Goldstein en Gellert Grindelwald (de toverstok die hij voor de Elder Wand pakt).

De toverstokken wijzen verder naar binnen toe, dat mensen bestaande fans, maar vooral ook nieuws fans uitnodigt om op avontuur te gaan in deze magische wereld!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.